Koffie- en theepotten

Verschillende soorten koffie- en theepotten. Modern, klassiek, romantisch. Vintage, antiek, oud of jong. Soms in perfecte staat en soms met gebruikssporen die bij de leeftijd passen. Hoe zie je eigenlijk het verschil tussen een koffie- en een theepot?Koffie- en theepotten hebben een verschillende vorm. Dit heeft te maken met hoe vroeger thee en koffie werd gezet. Theeblaadjes drijven en daarom zit de tuit dicht bij de onderzijde van de pot zodat het theewater onder de blaadjes uit de tuit kan vloeien. Gemalen koffie zakt juist naar de bodem dus de koffiepot heeft de tuit juist dicht bij de bovenzijde van de pot. Verder is de theepot vaak wat ronder en breder zodat de theeblaadjes goed kunnen bewegen en de thee goed kan trekken. De koffiepot is slanker en langer zodat het water juist zo min mogelijk beweegt en de koffiedrap naar de bodem kan zakken. Tegenwoordig kun je de meeste potten voor beide gebruiken. Ook tref ik juist veel potten aan met de tuit redelijk in het midden. Klik op de foto of de artikelnaam voor een uitgebreidere omschrijving van het artikel en voor extra foto's.

 • Koffiepot Lorenz Hutschenreuther
  Koffiepot Lorenz Hutschenreuther

  Koffiepot in wit porselein met subtiel motief in grijs en randje in reliëf. In prima staat met hier en daar een klein vlekje of een putje. Merk Lorenz Hutschenreuter, werk Tischenreuth Germany. Nummer 8034. Dekseltje past precies…

  € 9,50
 • Koffiepot Kronester grijs goud
  Koffiepot Kronester grijs goud

  Prachtige statige koffiepot. Wit porselein met subtiel motief in tinten grijs en roze. Verder voorzien van “gouden” accenten. In prima staat. Ca. 24 cm hoog. Kronester Bavaria, nummer 27 en 88.

  € 14,95
 • Koffiepot Schumann Arzberg
  Koffiepot Schumann Arzberg

  Koffiepot van Schumann Arzberg Germany. Wit porselein. Sierlijke vorm met mooie details. Speciale prijs omdat het dekseltje helaas een scheurtje heeft. Ca. 25 cm hoog.

  € 12,95 € 6,50
 • Koffiepot crème Frankenland
  Koffiepot crème Frankenland

  ​Nostalgische koffiepot in crème met goud. Totale hoogte ca. 21,5 cm. Het goud op het knopje van het dekseltje is helaas wat vervaagd. Na aankoop niet in de vaatwasser schoonmaken dan blijft de pot verder mooi en blijft ook het…

  € 9,50
 • Koffiepot paradijsvogel Kahla
  Koffiepot paradijsvogel Kahla

  ​Prachtige, sierlijk koffiepot Van het merk Kahla. Wit porselein met motief van bloemen, takken en vogel. In de kleuren roze, groen, geel, bruin, grijs. Met dekseltje ca. 23 cm hoog.

  € 13,95
 • Koffiekan met melkkannetje
  Koffiekan met melkkannetje

  Set van hoge koffiekan en melkkannetje. Met motief in roze en grijs.

  € 9,95

Gastenboek

 • 01-09-2020 - Hallo Ellen
  Het melkkannetje en suikerpotje van Royal Boch, type Carlotte,...  lees meer
 • 06-08-2020 - Vorige week een set Italiaanse onderzetters besteld via Ellen. Prachtige...  lees meer
 • 15-03-2020 - Heel blij met de twee Engelse borden, zeer verzorgde zending....  lees meer
Plaats een bericht
© 2013 - 2020 ellensbazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel